Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ukraine – et lands kamp for identitet, krig og fred.

5. april 2022 Kl. 19:00 - 21:00

Køb billet
Kom med til et spændende og højaktuelt foredrag, når Thomas Poulsen, kandidat i litteraturvidenskab og direktør i rejsebureauet Ukrainerejser, holder foredrag på biblioteket i Haderslev
Han kender landet indgående og har et utroligt kendskab til den ukrainske litteratur, og russisk litteratur, der udspiller sig i Ukraine. Første del af aftenens foredrag vil være den historiske kontekst Ukraine udspringer af. Helt tilbage til antikken, før der var noget der hed Ukraine og Rusland, over skabelsen af Kyiv-Rus storriget (og vikingernes betydning), videre til kosakkernes fantastiske historie og endelig mange af den russiske guld og sølvlitteraturs mesterværker. Ukraine og Ruslands historie har altid været nært forbundet og foredraget vil med udgangspunkt i nogle af verdenslitteraturens største værker belyse disse tætte bånd. Afslutningen på første del bliver nobelprisvinderen Svetlana Alexievich romaner Krigens kvindelige ansigt og Bøn for Tjernobyl.
Anden del af aftenens foredrag bliver om muligt endnu mere spændende end første del, når der perspektiveres til den nuværende krise ud fra personlige erfaringer. Thomas var nemlig i Ukraine, da krigen brød ud og han var som så mange ukrainere nød til at flygte. Flugten gik gennem det meste af den vestlige del af Ukraine, videre op gennem Polen og endelig til Danmark. Med sig havde han fire ukrainske flygtninge. Han vil i anden del fortælle om sine oplevelser, landets situation for tiden og om arbejdet i de forskellige frivillige NGO-organisationer han efterfølgende er blevet en del af.

 

Thomas Poulsen donerer det fulde honorar til nødhjælp til Ukraine. Skulle der være nogen, der har mulighed for at donere økonomisk eller materialer, så vil han meget gerne blive efter foredraget.

Detaljer

Dato:
5. april 2022
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Achelissalen, Historisk Arkiv, Bispenbroen 3
Danmark + Google Maps

Arrangør

Haderslev Bibliotekerne
Telefon:
74 34 77 77

Billetter

Køb billet