Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Guidet etape af Camino Frøs Herred

5. september 2021 Kl. 11:30 - 16:30

Pris: 125 KR

Køb billet
Gå en guidet etape af Camino Frøs Herred gennem Sønderjyllands smukke og varierede landskab
At vandre kan forandre. At vandre kan sætte tankerne fri.

Camino Frøs Herred er en vandrerute 90-100 km, der går i Vejen kommune syd for Kongeåen samt i det nordvestlige hjørne af Haderslev kommune. Undervejs passerer man forskellige historiske kulturminder og helligsteder lige fra stenalder og bronzealder over vikingetid og middelalder og frem til steder, der vidner om perioden 1864-1920, da Frøs Herred var under tysk herredømme indtil genforeningen.

Vi går Camino Frøs Herreds 8. etape samt starten af 9. etape, fra Gram Kirke, via Nybølgård, Sankt Thøger kirketomt og vi slutter turen på Aftægten i Enderupskov. Turen er ca. 10 km. Vi forventer at være ved Aftægten kl. 16-16.30.

Turen vil blive krydret med fortælling og måske en enkelt røverhistorie. Der vil undervejs blive serveret en let forplejning.

Vi følger stien mod gravhøjene forbi urnegravene, går ud gennem lågen og ud af byen. Turen går ud til Nybølgård, som tidligere tilhørte Gram Gods og vi har et smukt udsyn over Gram Å. Lige inden Skt. Thøger kommer vi forbi en hjemmelavet genforeningssten. Fra Skt. Thøger følges lokalruten mod Enderupskov. Vi kommer forbi en udtørret helligkilde, hvor der nu er opsat en rød vandpost, dog uden vand.

Videre mod Aftægten, som bestemt er en afstikker værd. Glæd dig til anekdoten om stedet med den fantastiske udsigt.

 

Der er forhåbentlig åbne toiletter 50 m fra rastepladsen i Enderupskov, og en del af ruten gås på sandet markvej.

Kørsel retur til Gram Kirke kan tilkøbes for 25 kr. og skal bestilles på forhånd. Send en mail til grambib@haderslev.dk hvis du ønsker kørsel retur.

 

Camino Frøs Herred vandreturen er en del af Trekantområdets Festuge.
Se det fulde program på trekantfest.dk

Detaljer

Dato:
5. september 2021
Tidspunkt:
11:30 - 16:30
Pris:
125 KR
Begivenhed Kategori:

Sted

Gram Kirke
Danmark

Arrangør

Kulturhuset Bispen

Billetter

Køb billet